Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας
ΜΕΤΡΗΣΗ ΟΣΤΙΚΗΣ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑΣ
Το Τμήμα Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας της Απεικονιστικής Διαγνωστικής Μέριμνας είναι εξοπλισμένο με το υπερσύγχρονο μηχάνημα της εταιρείας GE, LUNAR PRODIGY το οποίο διαθέτει εξελιγμένο λογισμικό για εξειδικευμένες εξετάσεις.

Tο σύστημα μπορεί να πραγματοποιήσει τις εξετάσεις σε ελάχιστο χρόνο και με εξαιρετικά χαμηλή δόση ακτινοβολίας σε σύγκριση με μηχανήματα παλαιότερης τεχνολογίας. (1% της δόσης που απαιτείται για μία ακτινογραφία θώρακος και μικρότερη απο την ημερήσια δόση ακτινοβολίας που ακούσια λαμβάνει κάθε άτομο απο το περιβάλλον.)
Εξετάσεις που Διενεργούνται

ΜΕΤΡΗΣΗ ΟΣΤΙΚΗΣ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑΣ

Η μέτρηση οστικής πυκνότητας με τη μέθοδο DEXA είναι μία αποτελεσματική μέθοδος για τη διάγνωση και την εκτίμηση του βαθμού οστεοπόρωσης. Η μέτρηση μπορεί να γίνει:

  • Στην Οσφυική Μοίρα Σπονδυλικής Στήλης
  • Στο Δεξιό ή Αριστερό ισχίο
  • Στα δύο ισχία(συγκριτική)
  • Στο Μηριαίο οστό
  • Ολόσωμη Λιπομέτρηση Σώματος

Μέτρηση οστικής πυκνότητας
Πώς γίνεται η εξέταση

Η εξέταση είναι εντελώς ανώδυνη και ασφαλής. Ο εξεταζόμενος ξαπλώνει στο αναπαυτικό κρεβάτι του μηχανήματος και σε λιγότερο απο 30 δευτερόλεπτα έχει ολοκληρωθεί η σάρωση και λήψη των δεδομένων.

Τα αποτελέσματα της εξέτασης αποθηκεύονται σε ψηφιακή μορφή και είναι διαθέσιμα για συγκριτική μελέτη σε κάθε επανέλεγχο. Σημείωση: Για να υπάρχουν καλύτερα συγκρίσιμα αποτελέσματα μεταξύ των εξετάσεων συστήνεται η μέτρηση να γίνεται στην ίδια ανατομική περιοχή και στο ίδιο μηχάνημα κάθε φορά. Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία δεδομένου οτι κάθε τύπος μηχανήματος χρησιμοποιεί διαφορετικό λογισμικό στατιστικής επεξεργασίας.
ΣΥΝΘΕΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ ΛΙΠΟΜΕΤΡΗΣΗ
Ειδική εξέταση ποσοτικής ανάλυσης της μάζας σώματος.

Αποτελεί την πλέον αξιόπιστη μέθοδο λιπομέτρησης υπολογίζοντας με ακρίβεια το ποσοστό λίπους, νερού, ιστού και οστικής μάζας, ανά περιοχή σώματος, ή σε ολόκληρο το σώμα. Βοηθά τους Ιατρούς, Διαιτολόγους, Διατροφολόγους να παρακολουθούν τα αποτελέσματα μιας θεραπείας, τη διατροφή ή την άσκηση.
Λιπομέτρηση
Πώς γίνεται η εξέταση

Ο εξεταζόμενος ξαπλώνει στο αναπαυτικό κρεβάτι του μηχανήματος σε ουδέτερη θέση και σε περίπου 5 λεπτά (μέγιστος χρόνος για ολόσωμη μελέτη) έχει ολοκληρωθεί η σάρωση και λήψη των δεδομένων.

Τα αποτελέσματα της εξέτασης αποθηκεύονται σε ψηφιακή μορφή.

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ - ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Γίνεται βάση της WHO Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Advanced Hip Assessment (AHA):

Πρωτοποριακό λογισμικό για την ακριβή μέτρηση του μήκους του άξονα του ισχίου (HAL - Hip Axis Length) σε mm και της οστικής πυκνότητας (BMD) του άνω τμήματος του μηριαίου οστού (Upper Neck) για την καλύτερη διάγνωση της πιθανότητας κατάγματος του ισχίου. Περιλαμβάνει νέες πρωτοποριακές τεχνικές για τον υπολογισμό της πιθανότητας κατάγματος.

AP Spine:

Εξέταση Σπονδυλικής Στήλης με την πρωτοποριακή τεχνική SmartFANTM (Εμπροσθοπίσθια Εξέταση Οσφυϊκής μοίρας Σπονδυλικής Στήλης Ο1, Ο2, Ο4)

Automated Scoliosis Adaptation:

Ειδικό πρόγραμμα ανάδειξης σκολιωτικών περιοχών

Παρακαλείστε να προσκομίσετε, εάν υπάρχουν, προηγούμενους αντίστοιχους απεικονιστικούς ελέγχους (μαγνητική τομογραφία, ακτινογραφία, υπερηχογράφημα, αξονική τομογραφία).
  • Δυνατότητα Αποστολής Αποτελεσμάτων σε ηλεκτρονική μορφή
Copyright ©2023 : Ιατρικό Διαγνωστικό Κέντρο - Απεικονιστική Διαγνωστική Μέριμνα
Powered by LC Networks