Loading...

Υπέρηχοι-Triplex LOGIQ F8

Ο υπέρηχος και το triplex αποτελούν αξιόπιστη απεικονιστική εξέταση με βασικό πλεονέκτημα την ανώδυνη και ολιγόλεπτη διάγνωση δίνοντας σημαντικές πληροφορίες σε πλήθος παθολογικών καταστάσεων.

Στην ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ οι εξετάσεις υπερήχων και triplex διενεργούνται από έμπειρους ακτινολόγους – ιατρούς.

Στην άνω και κάτω κοιλιά περιλαμβάνονται το ήπαρ, η χοληδόχος κύστη, ο σπλήνας, το πάγκρεας, οι νεφροί, τα επινεφρίδια, ο προστάτης (για τους άντρες), ουροδόχος κύστη και για τις γυναίκες μήτρα και ωοθήκες.

Ο υπέρηχος άνω και κάτω κοιλίας μπορεί να δώσει πληροφορίες για κοιλιακά άλγη, χολολιθίαση, νεφρολιθίαση, υπερτροφία προστάτη αλλοιώσεις μήτρας ενώ ακόμα μπορεί να διαγνώσει έγκαιρα την παρουσία πιθανών νεοεξεργασιών. Αποτελεί εξέταση πρώτης εκλογής για ανάδειξη αλλοιώσεων χωρίς επιβάρυνση του οργανισμού του εξεταζόμενου.

Απαιτείται προετοιμασία την προηγούμενη ημέρα της εξέτασης. Οι εξεταζόμενοι δεν πρέπει να έχουν καταναλώσει φρούτα, όσπρια, λαχανικά, γαλακτοκομικά. Θα πρέπει να είναι νηστικοί τις τελευταίες 6-8 ώρες πριν την εξέταση καθώς επίσης θα πρέπει να έχουν πιει 6 ποτήρια νερό 1 ώρα πριν την εξέταση και να μην έχουν ουρήσει, για την καλύτερη μελέτη της κάτω κοιλίας – ελάσσονος πυέλου.

Το υπερηχογράφημα του θυρεοειδούς αδένα, ως εξέταση εκλογής, μελετά τις διαστάσεις αυτού καθώς και την παρουσία ή μη όζων και παρεγχυματικής ανομοιογένειας σε αυτόν (αυτοάνοση θυρεοειδίτιτα – Hashimoto), ενώ βοηθάει και στην ανάδειξη παθολογικά διογκωμένων τραχηλικών λεμφαδένων καθώς και στην αξιολόγηση αυτών.
Έλεγχος εικόνας θυρεοειδούς – παραθυρεοειδών μετά από επέμβαση.

⇒ Δεν απαιτείται προετοιμασία.

Ο υπέρηχος του μυοσκελετικού συστήματος – μαλακών μορίων αναδεικνύει, δερματικά ψηλαφητά μορφώματα (δερματικές κύστεις, λιπώματα), τενοντίτιδες, θλάσεις, αιματώματα στα μαλακά μόρια – συνδεσμικά στοιχεία μετά από κακώσεις – τραυματισμούς. Ιδιαίτερα χρήσιμος μετά από αθλητικές κακώσεις σε συνδυασμό με άλλες απεικονιστικές μεθόδους.

⇒Δεν απαιτείται προετοιμασία.

Συμπληρωματική εξέταση συνδυαστικά με την Μαστογραφία που βοηθά στην πρόληψη και την διαφοροδιάγνωση αλλοιώσεων των μαστών. Διενεργείται ανεξαρτήτως ηλικίας και δεν επιβαρύνει τον οργανισμό των εξεταζομένων.

⇒Δεν απαιτείται προετοιμασία.

Καρωτίδων και σπονδυλικών αρτηριών, αρτηριών και φλεβών άνω και κάτω άκρων, λαγόνιων αρτηριών, νεφρικών αρτηριών, κοιλιακής αορτής.
Έγκαιρη ανίχνευση παρουσίας θρομβώσεων για άμεση αντιμετώπισή τους. Προσδιορισμός και βαθμός στενώσεων αρτηριών. Έλεγχος ανευρυσματικών διατάσεων και παρακολούθηση αυτών καθώς επίσης οιδήματα κάτω άκρων.

⇒Απαιτείται 6 ώρες νηστεία για το triplex κοιλιακής αορτής και νεφρικών αρτηριών.

Απεικονίζει λεπτομερέστερα αλλοιώσεις της μήτρας και των ωοθηκών μέσω του κόλπου. Δεν απαιτεί ιδιαίτερη προετοιμασία. Δίνεται έμφαση στο ενδομήτριο και βοηθάει στην καλύτερη ανάδειξη και παρακολούθηση ινομυωμάτων της μήτρας σε σχέση με το διακοιλιακό υπερηχογράφημα.

Ανάδειξη φλεγμονών (επιδιδυμίτιδα κ.α.) κιρσοκήλη – υδροκήλη καθώς επίσης και παρουσία μορφωμάτων στους όρχεις και στο όσχεο.

⇒Δεν απαιτείται προετοιμασία.

Σε συνδυασμό με των υψηλών προδιαγραφών μηχανημάτων και το άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό η ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ διαθέτει εξειδικευμένους σταθμούς επεξεργασίας εικόνας, καθώς και σύστημα RIS/PACS, για την ψηφιακή και αυτόματη αρχειοθέτηση/αναπαραγωγή των δημογραφικών και απεικονιστικών δεδομένων των εξεταζόμενων.

Παρακαλείστε να προσκομίσετε, εάν υπάρχουν, προηγούμενους αντίστοιχους απεικονιστικούς ελέγχους (μαγνητική τομογραφία, ακτινογραφία, υπερηχογράφημα, αξονική τομογραφία).

cropped-apikonistiki-logo-v1.webp

Επιλέξτε Μας

Με Σεβασμό Στον Εξεταζόμενο, Βασική Μας Μέριμνα Είναι Η Αξιόπιστη Διάγνωση.

Σύγχρονο Διαγνωστικό

Wave

Νέα, πρωτοποριακή, σύγχρονη διαγνωστική μονάδα, σχεδιασμένη να λειτουργεί με βάση τα διεθνή πρότυπα.

Eξειδικευμένο Προσωπικό

Wave

Στο διαγνωστικό μας κέντρο, αφιερώνουμε τον εαυτό μας στην παροχή υψηλής ποιότητας διαγνωστικών υπηρεσιών.

Γρήγορη Και Ποιοτική Επίλυση

Wave

Παρέχουμε ταχεία ανταπόκριση για να σας βοηθήσουμε να λάβετε την κατάλληλη φροντίδα και αγωγή.

Απεικονιστική Μέριμνα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε και να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας. Για Καλύτερη εξυπηρέτηση τηλεφωνήστε μας στο 210.9311320  210.9329149