Loading...

Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας GE Lunar Prodigy

Το Τμήμα Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας της Απεικονιστικής Διαγνωστικής Μέριμνας είναι εξοπλισμένο με το υπερσύγχρονο μηχάνημα της εταιρείας GE, LUNAR PRODIGY το οποίο διαθέτει εξελιγμένο λογισμικό για εξειδικευμένες εξετάσεις.

Tο σύστημα μπορεί να πραγματοποιήσει τις εξετάσεις σε ελάχιστο χρόνο και με εξαιρετικά χαμηλή δόση ακτινοβολίας σε σύγκριση με μηχανήματα παλαιότερης τεχνολογίας. (1% της δόσης που απαιτείται για μία ακτινογραφία θώρακος και μικρότερη απο την ημερήσια δόση ακτινοβολίας που ακούσια λαμβάνει κάθε άτομο απο το περιβάλλον.)

ΜΕΤΡΗΣΗ ΟΣΤΙΚΗΣ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑΣ

Η μέτρηση οστικής πυκνότητας με τη μέθοδο DEXA είναι μία αποτελεσματική μέθοδος για τη διάγνωση και την εκτίμηση του βαθμού οστεοπόρωσης. Η μέτρηση μπορεί να γίνει:

  • ΟΣΦΥΙΚΗ ΜΟΙΡΑ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ

  • ΔΕΞΙΟ Η ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΙΣΧΙΟ

  • ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΔΥΟ ΙΣΧΙΩΝ 

  • ΜΗΡΙΑΙΟ ΟΣΤΟ

  • ΟΛΟΣΩΜΗ ΛΙΠΟΜΕΤΡΗΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ

Η εξέταση είναι εντελώς ανώδυνη και ασφαλής. Ο εξεταζόμενος ξαπλώνει στο αναπαυτικό κρεβάτι του μηχανήματος και σε λιγότερο απο 30 δευτερόλεπτα έχει ολοκληρωθεί η σάρωση και λήψη των δεδομένων.
Τα αποτελέσματα της εξέτασης αποθηκεύονται σε ψηφιακή μορφή και είναι διαθέσιμα για συγκριτική μελέτη σε κάθε επανέλεγχο.

Σημείωση: Για να υπάρχουν καλύτερα συγκρίσιμα αποτελέσματα μεταξύ των εξετάσεων συστήνεται η μέτρηση να γίνεται στην ίδια ανατομική περιοχή και στο ίδιο μηχάνημα κάθε φορά. Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία δεδομένου οτι κάθε τύπος μηχανήματος χρησιμοποιεί διαφορετικό λογισμικό στατιστικής επεξεργασίας.

Σύνθεση Σώματος Λιπομέτρηση

Ειδική εξέταση ποσοτικής ανάλυσης της μάζας σώματος. Αποτελεί την πλέον αξιόπιστη μέθοδο λιπομέτρησης υπολογίζοντας με ακρίβεια το ποσοστό λίπους, νερού, ιστού και οστικής μάζας, ανά περιοχή σώματος, ή σε ολόκληρο το σώμα. Βοηθά τους Ιατρούς, Διαιτολόγους, Διατροφολόγους να παρακολουθούν τα αποτελέσματα μιας θεραπείας, τη διατροφή ή την άσκηση.

Πώς γίνεται η εξέταση

Ο εξεταζόμενος ξαπλώνει στο αναπαυτικό κρεβάτι του μηχανήματος σε ουδέτερη θέση και σε περίπου 5 λεπτά (μέγιστος χρόνος για ολόσωμη μελέτη) έχει ολοκληρωθεί η σάρωση και λήψη των δεδομένων. Τα αποτελέσματα της εξέτασης αποθηκεύονται σε ψηφιακή μορφή.

Επεξεργασία – Ανάλυση Δεδομένων

Γίνεται βάση της WHO Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Advanced Hip Assessment (AHA)

Πρωτοποριακό λογισμικό για την ακριβή μέτρηση του μήκους του άξονα του ισχίου (HAL – Hip Axis Length) σε mm και της οστικής πυκνότητας (BMD) του άνω τμήματος του μηριαίου οστού (Upper Neck) για την καλύτερη διάγνωση της πιθανότητας κατάγματος του ισχίου. Περιλαμβάνει νέες πρωτοποριακές τεχνικές για τον υπολογισμό της πιθανότητας κατάγματος

AP Spine

Εξέταση Σπονδυλικής Στήλης με την πρωτοποριακή τεχνική SmartFANTM (Εμπροσθοπίσθια Εξέταση Οσφυϊκής μοίρας Σπονδυλικής Στήλης Ο1, Ο2, Ο4)

Automated Scoliosis Adaptation

Ειδικό πρόγραμμα ανάδειξης σκολιωτικών περιοχών

bones fat-content

 

Σε συνδυασμό με των υψηλών προδιαγραφών μηχανημάτων και το άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό η ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ διαθέτει εξειδικευμένους σταθμούς επεξεργασίας εικόνας, καθώς και σύστημα RIS/PACS, για την ψηφιακή και αυτόματη αρχειοθέτηση/αναπαραγωγή των δημογραφικών και απεικονιστικών δεδομένων των εξεταζόμενων.

Παρακαλείστε να προσκομίσετε, εάν υπάρχουν, προηγούμενους αντίστοιχους απεικονιστικούς ελέγχους (μαγνητική τομογραφία, ακτινογραφία, υπερηχογράφημα, αξονική τομογραφία).

cropped-apikonistiki-logo-v1.webp

Επιλέξτε Μας

Με Σεβασμό Στον Εξεταζόμενο, Βασική Μας Μέριμνα Είναι Η Αξιόπιστη Διάγνωση.

Σύγχρονο Διαγνωστικό

Wave

Νέα, πρωτοποριακή, σύγχρονη διαγνωστική μονάδα, σχεδιασμένη να λειτουργεί με βάση τα διεθνή πρότυπα.

Eξειδικευμένο Προσωπικό

Wave

Στο διαγνωστικό μας κέντρο, αφιερώνουμε τον εαυτό μας στην παροχή υψηλής ποιότητας διαγνωστικών υπηρεσιών.

Γρήγορη Και Ποιοτική Επίλυση

Wave

Παρέχουμε ταχεία ανταπόκριση για να σας βοηθήσουμε να λάβετε την κατάλληλη φροντίδα και αγωγή.

Απεικονιστική Μέριμνα

Επικοινωνία

Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε και να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας. Για Καλύτερη εξυπηρέτηση τηλεφωνήστε μας στο 210.9311320  210.9329149