Loading...

Αξονική Τομογραφία PHILIPS iCT 256

Η ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ διαθέτει τον υπερσύγχρονο πολυτομικό Αξονικό Τομογράφο PHILIPS iCT 256 τομών ο οποίος είναι εξοπλισμένος με το πλέον σύγχρονο λογισμικό σύστημα, δίνοντάς του την δυνατότητα να σαρώσει ολόκληρο το σώμα σε χρόνους λίγων δευτερολέπτων παρέχοντας υψηλής ευκρίνειας εικόνες.

Διαθέτοντας την μέθοδο iDose, το μεγάλο πλεονέκτημα του συστήματος είναι ότι μειώνεται η δόση της ακτινοβολίας που προσλαμβάνει ο εξεταζόμενος κατά 60 – 80 %, σε σχέση με τα μηχανήματα παλαιότερης τεχνολογίας ενώ συγχρόνως δίνει εκπληκτικά αποτελέσματα όσον αφορά τις δυνατότητες στην ανασύνθεση και στην επεξεργασία των εικόνων.

Οι εξετάσεις που διενεργεί ο πολυτομικός αξονικός τομογράφος είναι οι κλασσικές αξονικές τομογραφίες (εγκέφαλου, θώρακος, άνω και κάτω κοιλίας, άνω – κάτω άκρα, σπονδυλική στήλη) ενώ επίσης έχει την δυνατότητα να πραγματοποιήσει εξειδικευμένες εξετάσεις όπως η αναίμακτη αξονική στεφανιογραφία, ολόσωμη αγγειογραφία (θωρακική αορτή, κοιλιακή αορτή, λαγόνιες αρτηρίες, νεφρικές αρτηρίες, αγγεία τραχήλου, αγγεία εγκεφάλου) και Perfusion εγκεφάλου.

  • ΣΤΕΦΑΝΙΑΙΩΝ ΑΓΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΑΣ

  • ΣΩΜΑΤΟΣ (θώρακος, κοιλίας, πυέλου)

  • ΚΡΑΝΙΟΥ

  • ΜΙΚΡΟΑΙΜΑΤΩΣΗΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ (perfusion)

  • ΣΠΛΑΧΝΙΚΟΥ ΚΡΑΝΙΟΥ ΚΑΙ ΛΙΘΟΕΙΔΩΝ ΟΣΤΩΝ 

  • ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗ ΣΤΗΛΗ

  • ΑΡΘΡΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΚΡΩΝ

  • ΑΓΓΕΙΟΓΡΑΦΙΕΣ (εγκεφάλου, τραχήλου, πνευμονικής αρτηρίας, θωρακικής αορτής, κοιλιακής αορτής και λαγονίων αρτηριών, νεφρικών αρτηριών και περιφερικών άκρων)

  • ΑΞΟΝΙΚΗ ΠΥΕΛΟΓΡΑΦΙΑ

Ο έλεγχος για εμφύσημα πνευμόνων, οι αξονομετρικές σώματος καθώς επίσης και η 3D απεικονίσεις των οργάνων του σώματος είναι κάποιες από τις εξετάσεις που πραγματοποιεί ο αξονικός τομογράφος και βοηθούν στην καλύτερη επίλυση των προβλημάτων των εξεταζόμενων.

Αξονική Στεφανιογραφία PHILIPS iCT 256

Η αναίμακτη Αξονική Στεφανιογραφία είναι μια μη επεμβατική μέθοδος που επιτρέπει την αξιολόγηση της εικόνας των στεφανιαίων αρτηριών γρήγορα, εύκολα και χωρίς να χρειάζεται καθετηριασμός ή νοσηλεία. Το βασικό πλεονέκτημα του PHILIPS iCT 256 που διαθέτει η ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ είναι ότι η δόση της ακτινοβολίας που δέχονται οι εξεταζόμενοι πέφτει κατά 60 – 80% (iDose) συγκριτικά με τα μηχανήματα παλαιάς τεχνολογίας ενώ συγχρόνως ο χρόνος που απαιτείται για το πέρας της εξέτασης μειώνεται σημαντικά αφού η εξέταση ολοκληρώνεται σε μερικά δευτερόλεπτα (0.27 sec/rotation).

Αξονική Στεφανιογραφία PHILIPS iCT 256

Η αξονική στεφανιογραφία μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά ομάδες ατόμων σε επίπεδο πρόληψης – ελέγχου. Άτομα με οικογενειακό ιστορικό καρδιοπάθειας (στεφανιαίας νόσου), κάπνισμα, παχυσαρκία, υπέρταση, σακχαρώδη διαβήτη, αυξημένη χοληστερίνη, άτομα με άτυπο θωρακικό άλγος και επανέλεγχου μετά από by-pass καθώς και σε ασθενείς που δεν μπορούν να υποβληθούν στην κλασσική στεφανιογραφία.

Σε συνδυασμό με των υψηλών προδιαγραφών μηχανημάτων και το άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό η ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ διαθέτει εξειδικευμένους σταθμούς επεξεργασίας εικόνας, καθώς και σύστημα RIS/PACS, για την ψηφιακή και αυτόματη αρχειοθέτηση/αναπαραγωγή των δημογραφικών και απεικονιστικών δεδομένων των εξεταζόμενων.

Παρακαλείστε να προσκομίσετε, εάν υπάρχουν, προηγούμενους αντίστοιχους απεικονιστικούς ελέγχους (μαγνητική τομογραφία, ακτινογραφία, υπερηχογράφημα, αξονική τομογραφία).

cropped-apikonistiki-logo-v1.webp

Επιλέξτε Μας

Με Σεβασμό Στον Εξεταζόμενο, Βασική Μας Μέριμνα Είναι Η Αξιόπιστη Διάγνωση.

Σύγχρονο Διαγνωστικό

Wave

Νέα, πρωτοποριακή, σύγχρονη διαγνωστική μονάδα, σχεδιασμένη να λειτουργεί με βάση τα διεθνή πρότυπα.

Eξειδικευμένο Προσωπικό

Wave

Στο διαγνωστικό μας κέντρο, αφιερώνουμε τον εαυτό μας στην παροχή υψηλής ποιότητας διαγνωστικών υπηρεσιών.

Γρήγορη Και Ποιοτική Επίλυση

Wave

Παρέχουμε ταχεία ανταπόκριση για να σας βοηθήσουμε να λάβετε την κατάλληλη φροντίδα και αγωγή.

Απεικονιστική Μέριμνα

Επικοινωνία

Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε και να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας. Για Καλύτερη εξυπηρέτηση τηλεφωνήστε μας στο 210.9311320  210.9329149